'Napoli jaagt op handtekening Feyenoorder'; wie kunnen vertrekken?

Volgens het Italiaanse La Gazetta dello Sport heeft Napoli concrete interesse in een Feyenoord-speler. Zijn naam is niemand minder dan Santiago Giménez. De formatie van Arne Slot speelde veelvuldig in Europa en wist daar te imponeren. Welke spelers kunnen Rotterdam-Zuid deze zomer gaan verlaten? Wij zetten het voor je op een rij!

Santiago Giménez staat voor zomers vertrek bij Feyenoord

Het was al de vraag of hij überhaupt dit seizoen nog in het rood-wit van Feyenoord te bewonderen was: Santiago Giménez. De Mexicaanse goaltjesdief heeft volgens Italiaanse media de interesse gewekt van landskampioen Napoli. Hij zou de geschikte opvolger worden van Victor Osimhen, die ruim 120 miljoen euro moet gaan opleveren. Het vraagprijsje van vijftig miljoen euro schrikt de Napolitanen niet af en volgens het medium past Giménez perfect in het profiel.

Mats Wieffer maakt indruk bij Spaanse topclubs

Ook voor Mats Wieffer geldt dat hij veel interesse heeft opgewekt in het buitenland. Volgens de laatste berichtgeving is vooral Spanje een gewilde bestemming, aangezien FC Barcelona én Atlético Madrid interesse getoond hebben. De Madrilenen hebben zelfs afgelopen winter een move proberen te maken, maar de clubs kwamen er niet uit. Daardoor ging een tussentijdse transfer nog niet door, maar de Oranje-international lijkt deze zomer de clubs voor het kiezen te hebben.

Gaat David Hancko naar de Europese top verkassen?

In de zomer van 2022 deed Feyenoord zaken met een Tsjechische club: David Hancko tekende een contract bij de stadionclub. Vrijwel direct werd hij opgenomen in de basiself en de defensieve speler werd met de wedstrijd beter. Inmiddels is de Slowaak nauwelijks weg te denken uit de basisformatie van de Rotterdammers en lijkt hij een overstap te gaan maken. Napoli heeft interesse, maar zijn zaakwaarnemer vertelde ook dat Liverpool en Paris Saint-Germain bovenmatige interesse koesteren. Onlangs verlengde hij wel zijn contract tot medio 2028.

Huurlingen lijken De Kuip definitief te verlaten

De Gambiaanse vleugelaanvaller is tot dusver goed voor zeven treffers, maar beetje bij beetje zal Het Legioen afscheid moeten gaan nemen van Yankuba Minteh. Hij is namelijk voor één seizoen gehuurd van Newcastle United. Dennis te Kloese, hoofdverantwoordelijke in De Kuip, liet ondanks al doorschemeren dat hij alles op alles zet om hem nog een jaar op huurbasis over te nemen. Onder Lingr is de andere huurling.

Vertrekt Lutsharel Geertruida nu wél uit Rotterdam?

Lutsharel Geertruida had vorige zomer zijn spullen al gepakt. De tweede aanvoerder van Feyenoord leek te verkassen naar het Duitse RB Leipzig en zodoende miljoenen in de kas van zijn club te brengen. Op het allerlaatste moment besloten de Duitsers echter de stekker uit een deal met de Rotterdammers te trekken. Uiteindelijk was het financiële plaatje de sta-in-de-weg.

Arne Slot ziet Timon Wellenreuther uitblinken

Een nieuwe blessure van Justin Bijlow bood wederom nieuwe kansen voor Timon Wellenreuther in het doel van Feyenoord. De Duitse goalie werd afgelopen zomer definitief overgenomen van RSC Anderlecht en moet het doen met een plek op de bank, terwijl hij wel hoge ogen gooit. Mocht Bijlow straks weer terugkeren, is een groot vraagteken wat Arne Slot gaat doen. Mocht hij opnieuw voor de Rotterdamse sluitpost gaan, lijkt een vertrek van Wellenreuther onvermijdelijk.