Champions League-tickets verdeling seizoen 2025/2026

Deelname aan de Champions League is jaarlijks voor iedere club een droom. Per land verschilt het per seizoen hoeveel tickets er beschikbaar worden gesteld en wie er meteen in de groepsfase van het miljoenenbal komt. Zo ziet de verdeling voor de Champions League-tickets voor het seizoen 2025/2026 eruit. 

Topcompetities behouden vier tickets Champions League 

Landen uit de top-4 van de coëfficiënten ranglijst krijgen maar liefst vier tickets voor de groepsfase van de Champions League. Engeland (1), Spanje (2), Italië (3) en Duitsland (4) krijgen hierdoor in het seizoen 2025/2026 wederom vier vaste Champions League-tickets.

Tickets voor Nederland in Champions League 

Nummer vijf en zes ontvangen twee directe tickets. Nederland is met een zesde plek op de coëfficiënten ranglijst zeker van twee vaste tickets voor de groepsfase van de Champions League in seizoen 2025/2026. Frankrijk is hier als nummer vijf ook zeker van. Nederland blijft nummer 7, Portugal, hiermee voor.

De nummer 3 van de Eredivisie plaatst zich voor de 3e voorronde van de Champions League en is minimaal zeker van deelname aan de groepsfase van de Europa League. De bekerwinnaar plaatst zich voor de groepsfase van de Europa League, tenzij deze gewonnen wordt door één van de clubs uit de top 3. Dan zal nummer 4 er met de ticket vandoor gaan. De winnaar van de play-offs krijgt een ticket voor de tweede voorronde van de Conference League.

(Tekst gaat verder onder de video)

Portugal, België, Turkije en Schotland: 1 ticket 

Nummers 7 tot en met 10 krijgen één ticket voor de groepsfase van de Champions League. Dit betreft nummer 7 Portugal, nummer 8 België, nummer 9 Turkije en nummer 10 Schotland.

Geen Nederlandse ploegen meer in Europa

Na het verlies van PSV en dat van Ajax, doen er dit seizoen geen Nederlandse ploegen meer mee in Europa.