Slot druk bezig met aanvallers: "Op trainingen veel aandacht aan besteed"

Arne Slot zit momenteel met Feyenoord in het Portugese Lagos om een trainingskamp af te werken. De Rotterdammers sloten de eerste seizoenshelft als koploper af en willen die lijn doorzetten. In de zon bekommert de oefenmeester zich over Danilo en Giménez.

De Mexicaanse Giménez kan volgens Slot terugkijken op een redelijke start in Rotterdam-Zuid. "Ik denk dat Santi de eerste seizoenshelft heeft aangetoond dat hij als invaller veel impact voor ons kan hebben, hij is een echte doelpuntenmaker. Zijn grote verbeterpunt zit in het maken van meters, het continu aanstaan, verdedigend én aanvallend", aldus Slot. 

In gesprek met Voetbal International licht hij verder toe. "Daarom heb ik daar op de training ook veel aandacht aan besteed. Dat staat los van het feit dat Danilo nu niet fit is, want ook Danilo kan in het herkennen van bepaalde momenten nog wel verbetering boeken. Dat geldt ook voor hoe het team de spits - Santi of Danilo - gebruikt in het aanvalsspel."

Na veertien duels in de Eredivisie hebben de Braziliaan en de Mexicaan gezamenlijk tien doelpunten gemaakt. Volgens Slot zijn het twee verschillende type aanvallers en gebruikt hij de huidige periode om verder te ontwikkelen. "Santi is nog meer dan Danilo een échte voorzetspits. Danilo is ook goed in het afwerken, ze zeiden bij Ajax niet voor niets dat hij daar in dat opzicht de beste in was. Het zijn dus allebei spitsen die goed met kansen omgaan, maar het verschil zit hem wel in het loopvermogen", besluit de oefenmeester.

Feyenoord-doelman vertrekt