Positie Fraser was onhoudbaar: 'Dit is me als trainer nog nooit overkomen'

Woensdag werd bekend dat FC Utrecht trainer Henk Fraser heeft ontslagen. Een incident op de training met aanvaller Amin Younes was hiervan de oorzaak. Fraser zelf reageert geschokt, maar begrijpt de keuze van de club uit de Domstad volledig. Zaterdag vertrok de trainer nog met FC Utrecht naar Spanje voor een trainingskamp, maar dat avontuur eindigt dus vroegtijdig voor Fraser. 

Wat is er precies gebeurd tussen Fraser en Younes?

Younes werd zaterdag op de training in de partij onderuit gehaald door een medespeler. Hij was hier niet van gediend en ging verhaal halen. Fraser was hier op zijn beurt niet van gediend en gaf hem een duw in zijn rug, waarop hij hem vervolgens bij de keel zou hebben gegrepen. 

Wat heeft er zich afgespeeld in de dagen daarna?

Fraser vertrok met zijn selectie naar Spanje voor een trainingskamp ter voorbereiding op de start van de tweede seizoenshelft van de Eredivisie. De selectie was niet helemaal compleet, want Younes besloot om in Nederland te blijven. Naar verluidt stond een groot deel van de spelersgroep achter de Duitse vleugelaanvaller. 

Reactie van de ontslagen Fraser

Fraser snapt de beslissing van FC Utrecht om hem te ontslaan volledig. ‘Dit is me als trainer nog nooit overkomen. Het past niet bij mij en het past niet bij de club. Ik heb de club hiermee beschadigd en dat doet velen, en ook mij, pijn', valt er op de site van de Nederlandse club te lezen. 'Ik herken mezelf niet in mijn handelen en wil mijn excuses aanbieden aan alle betrokkenen.’