Gravenberch op weg naar uitgang bij Ajax: "De onderhandelingen zijn stopgezet"

Ryan Gravenberch erkent dat de onderhandelingen met Ajax over een nieuw contract bij Ajax volledig gestrand zijn, zo vertelt hij tegen de NOS. De middenvelder, wiens contract nog doorloopt tot de zomer van 2023, lijkt daarmee hard op weg naar de uitgang bij Ajax. De naam van Gravenberch wordt al een langere tijd in verband gebracht met een overstap naar de Duitse topclub Bayern München.

"Ik heb het wel in het nieuws gezien", vertelt Gravenberch. De afgelopen weken verschenen er steeds meer berichten over een mogelijke overstap naar Bayern München. Volgens de media zou er zelfs een openingsbod van 25 miljoen gedaan zijn. "Als je zoveel geld waard bent, mag je wel trots zijn. Dat is een hoop geld."

Maar over de kansen op een transfer houdt de jongeling zich gedeisd. "Ik hou me er niet zo mee bezig. Mijn vader en mijn zaakwaarnemer zijn er wel mee bezig en ik moet gewoon focussen op mijn voetbal. That's it." Maar Gravenberch erkent wel dat hij van interesse geniet van meerdere clubs.  "Je kan het overal lezen. Bayern is geïnteresseerd, maar ik denk wel meerdere clubs zelfs."

Voetbal-technisch gezien wil de Ajacied nog niet ingaan op een transfer. De concurrentiestrijd bij Bayern München, als Europese topclub kan behoorlijk lastig worden. Echter piekert Gravenberch daar nog niet over. "Daar wil ik nog niet eens over denken. Nu ben ik gewoon speler van Ajax en ik heb een contract bij Ajax. Ik wil het er nog niet over hebben."

Over een mogelijke contractverlenging is de nummer acht duidelijk: "De onderhandelingen zijn inmiddels stopgezet. Ik heb nog één jaar een contract bij Ajax en that's it eigenlijk. Ik wil niet zeggen dat het mijn laatste maanden bij Ajax zijn omdat ik nog een contract heb. We gaan het zien."

Feyenoord-doelman vertrekt