Pérez snapt Van Nistelrooy niet: "Je bent nu al twee jaar coach bij Jong PSV, dus ga het gewoon proberen"

Kenneth Pérez vindt dat Ruud van Nistelrooy de uitdaging om hoofdtrainer van PSV te zijn aan moet gaan. De 45-jarige Geffenaar is op dit moment trainer van Jong PSV, maar heeft al eerder laten weten dat hij het nog te vroeg vindt om hoofdtrainer te worden van de hoofdmacht van de Eindhovenaren.

Pérez adviseert de voormalig topspits om 'in het diepe te springen'. Van Nistelrooy wil de klus pas aannemen als hij er klaar voor is, maar volgens de Deense analist is dat geen goede keuze. "In het voetbal kun je toch bijna geen pad volgen?", zegt hij tijdens Voetbalpraat op ESPN. "Er zijn gewoon dingen die op je pad kómen en dat kan je bijna niet timen".

Mocht de trainer van Jong PSV kiezen om 'nee' te zeggen tegen PSV 1, gaat hem dat volgens Pérez later een hoop spijt opleveren. "Stel je voor: er wordt een trainer aangesteld en die is de komende jaren zo succesvol, dat je vier jaar moet wachten. Het is zo moeilijk om het uit te stippelen. Je bent nu al twee jaar coach bij Jong PSV, dus ga het gewoon proberen".

Normaliter is de ex-international geen voorstander van opportunisme, maar in dit geval adviseert hij dat wel. "Wat dat betreft vind ik dat hij het gewoon moet doen. Stap erin en zet er dan ook nog een ervaren en zeer goede veldtrainer bij met Fred Rutten. Wat kan er dan mis gaan?", besluit Pérez.