Branthwaite gaat in op toekomst bij PSV en 'beste coach' Van Nistelrooij

Jarrad Branthwaite speelt dit seizoen op huurbasis van Everton bij PSV. De Engelse verdediger heeft het goed naar zijn zin in Eindhoven, zo vertelt hij aan magazine PSV Supporter. Daarnaast gaat Branthwaite in op het plotselinge vertrek van Ruud van Nistelrooij en zijn toekomst.

In het magazine stelt Branthwaite dat Van Nistelrooij de beste trainer was met wie hij tot nu toe gewerkt heeft: "Ik heb hele goede ervaringen met Ruud. Het is een fijne trainer die zijn visie duidelijk uitgelegd krijgt aan zijn team waarbij het voor iedereen duidelijk is wat er van hem verwacht wordt. Dat is dus heel positief."

Bij Everton werkte de Engelsman eerder ook samen met Carlo Ancelotti: "Een absolute grootheid. Die man leeft en ademt voor voetbal. Hij had ook zo verschrikkelijk veel ervaring, hij liep natuurlijk al wat jaartjes mee. Samen met Ruud zijn dat de twee namen die als eerste in mij opkomen als ik aan mijn beste coach tot nu toe denk."

Toekomst

Waar de verdediger volgend jaar speelt is nog maar de vraag. PSV zou graag met hem verder willen, maar ook Everton zou hem volgend jaar in de selectie willen hebben. Branthwaite zelf blijft er rustig onder: "Dat is altijd lastig te zeggen als profvoetballer. Ik sta nu eenmaal onder contract bij Everton, dus het is hun goed recht als ze mij niet willen verkopen natuurlijk. Ik sta er absoluut voor open om bij PSV te blijven, maar dan moeten de clubs er wel uitkomen samen."

Feyenoord-doelman vertrekt