Linssen wilde Feyenoord niet verlaten: 'Alleen onder mijn voorwaarden'

Bryan Linssen heeft in de podcast Tekengeld openheid gegeven over zijn vertrek bij Feyenoord naar het Japanse Urawa Red Diamonds in 2022. De 34-jarige aanvaller benadrukte dat hij aanvankelijk niet van plan was om Rotterdam-Zuid te verlaten.

Linssen, die vóór zijn overstap nog nooit buiten Nederland had gespeeld, moest flink nadenken over de verhuizing naar Japan. "Ik heb er wel twee of drie weken over na moeten denken", onthult de voetballer. "Ik wist natuurlijk dat het life changing zou zijn", aldus de spits. Uiteindelijk stond hij open voor de transfer, maar wel onder zijn eigen voorwaarden. "Ik wilde eigenlijk niet weg bij Feyenoord, alleen onder mijn voorwaarden, dus. Zo is dat balletje gaan rollen. Dat heeft een hele tijd geduurd."

Het proces van de transfer nam langer in beslag vanwege de tijdzones en de manier van onderhandelen in Japan. "In Japan werkt het onderhandelen ook iets anders dan in Nederland. In Japan zijn er zo veel mensen die mee moeten beslissen", geeft hij aan. "Over het algemeen hebben ze hier best veel moeite om een beslissing te nemen, omdat ze in Japan niet graag verantwoordelijkheid dragen voor hun daden. Daardoor duurt het allemaal wat langer."

De Rotterdammers namen zodoende alsnog afscheid van Linssen, die uitgegroeid was tot een cultheld bij Feyenoord.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers