Turkse media meldt: nieuwe keeper voor Ajax

Hoewel Ajax momenteel al drie keepers onder contract heeft meldt het Turkse Play Spor dat Ajax een nieuwe keeper gekocht heeft.

Turkse media: Ajax koopt Fenerbahçe-doelman Altay Bayindir

Het Turkse Play Spor meldt op internet dat Fenerbahçe-doelman Altay Bayindir voor 5 miljoen euro de overstap maakt van de Turkse club naar Ajax. Volgens het blad zou de overgang bijna rond zijn.

Hoe serieus we de melding moeten nemen is echter de vraag.

Klopt dit gerucht over Ajax en Altay Bayindir wel?

Nu zijn we natuurlijk altijd alert op een mooie transfer, maar in dit geval valt er wel het een en ander aan te merken bij de betrouwbaarheid van het gerucht.

Zo gaf Sven Mislintat heel recent aan wat de transfer-targets voor Ajax waren. Daar kwam een nieuwe keeper niet ter sprake.

Nu zou dat natuurlijk nog een tactische zet kunnen zijn, maar in de winterstop kocht Ajax al een andere doelman, Gerónimo Rulli, voor 8 miljoen euro. Daarnaast lieten de Amsterdammers eerder weten de na verhuur teruggekeerde Jay Gorter niet kwijt te willen. Ook de positie van derde doelman is al bezet, want naast deze twee goalies staat ook Remko Pasveer nog onder de lat.

Tot slot is er natuurlijk nog financiële kant van een eventuele deal. De eerste doelman van de Turkse club heeft namelijk in maart van dit jaar zijn contract nog verlengd. Bovendien is hij al 4,5 jaar eerste doelman en ook vijf-voudig international. Daarbij schat het doorgaans betrouwbare Transfermarkt.nl zijn marktwaarde op 11 miljoen euro. De vraag is dan ook waarom de club zijn topkeeper zou laten gaan voor minder dan de helft van de marktwaarde. Het feit dat Dusan Tadic zijn contract ontbond en halsoverkop van Ajax naar Fenerbahçe vertrok is daarbij een opmerkelijk toeval.

Kortom, wordt vervolgd. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers