Eredivisie-verdediger valt in de smaak bij Frankrijk: 'We volgen hem'

De prestaties van Olivier Boscagli zijn niet onopgemerkt gebleven door Frankrijk-bondscoach Didier Deschamps. De trainer verklapt dat de Franse bond de ontwikkelingen rondom de PSV-verdediger in de gaten houden, maar onderstreept wel dat de concurrentie in de nationale ploeg moordend is.

PSV-uitblinker op de radar van de Franse nationale ploeg

Deschamps zag dat Boscagli een indrukwekkend seizoen bij PSV had en ging in op een vraag over de mogelijkheid om de verdediger op te roepen gedurende het persmoment richting Nederland-Frankrijk. "We houden veel spelers in de gaten, ook in het buitenland. Ook iemand als Boscagli is natuurlijk bij ons bekend. Voor een Franse speler heeft hij een atypische route gekozen, maar we volgen ook hem. Hij heeft een goed seizoen gespeeld. Alleen is de concurrentie natuurlijk heel erg groot. Er zijn heel veel Franse spelers die het goed doen in grote competities."

Waar heeft Boscagli gespeeld?

De ‘atypische route’ van Boscagli begon toen hij in 2019 door PSV werd overgenomen van OGC Nice. Een speler die dat pad andersom heeft bewandeld is Pablo Rosario. De middenvelder annex verdediger van de club uit het zuiden van Frankrijk is dichtbij een akkoord met een andere Eredivisionist. Lees hier om welke club dat gaat.

Feyenoord-doelman vertrekt