'Twente-smaakmaker Cerny akkoord met Wolfsburg'

Het lijkt erop dat Vaclav Cerny zondagmiddag zijn laatste wedstrijd voor FC Twente gaat spelen. De Tsjechische rechtsbuiten van de Tukkers zou al rond zijn met VFL Wolfsburg, zo meldt De Telegraaf. Nu is het wachten op een akkoord over een transfersom tussen beide clubs.

Cerny kwam in de zomer van 2021 voor 1 miljoen euro over van FC Utrecht. Nu wordt er gesproken van een bedrag rond de 6 à 7 miljoen euro, waarvan de Domstedelingen ook een deel ontvangen. Zij hebben namelijk een behoorlijk doorverkooppercentage bedongen. 

De Tsjechische aanvaller speelt als sinds 2014 in Nederland toen Ajax hem naar hun jeugdopleiding haalde. Nu lijkt Cerny het in het buitenland te gaan proberen. Dit seizoen speelde hij al 40 duels voor FC Twente en zondag komt daar de finale van de play-offs voor Europees voetbal bij. Donderdagavond eindigde de eerste wedstrijd in 1-1 tegen Sparta. Cerny zal het dus met FC Twente in de eigen Grolsch Veste willen afmaken en zo voor een mooi persoonlijk afscheid willen zorgen.