Concurrentiestrijd in volle gang bij Ajax: "Ik ben een ongeduldige jongen"

Het geduld van Kenneth Taylor wordt enorm op de proef gesteld bij Ajax. De negentienjarige middenvelder begon in de basis in het bekerduel tegen BVV Barendrecht. Hij probeert zijn plekje in de hoofdmacht van de Amsterdammers te bemachtigen, maar moet voorlopig genoegen nemen met een plekje bij Jong Ajax.

In het bekerduel stond Taylor de gehele wedstrijd op het veld. Hij scoorde de openingstreffer en deed er alles aan om indruk te maken op Ajax-trainer Erik ten Hag. Toch lijkt het er niet op dat een basisplaats in het eerste voor de deur staat. "Ik ben wel een ongeduldige jongen, dus dat is wel lastig", vertelt Taylor in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Je moet gewoon elke dag jezelf verbeteren, dat is het belangrijkst. Er is inderdaad heel veel concurrentie, maar dat maakt je ook beter", vervolgt de linksbenige Alkmaarder. "Ik merk dat ook aan mezelf. Op de trainingen groei ik steeds meer".

Tegenover ESPN vertelde de middenvelder dat hij 'zo snel mogelijk' doorbreekt bij Ajax 1. Inmiddels staat de teller op tien wedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdammers.