Sneijder niet terug naar Ajax: 'Ver af van DNA waarin ik opgroeide..'

Wesley Sneijder keert niet terug bij Ajax. Er was de laatste tijd veel te doen rond een eventuele terugkeer van de oud-middenvelder, wat nu toch niet gaat gebeuren. De gesprekken tussen Ajax en Sneijder zijn in de wacht gezet, iets wat bij de oud-voetballer slecht is gevallen.

Eerder maakte trainer Maurice Steijn al bekend dat Sneijder niet terugkeert bij Ajax, waar men kijk naar een mogelijke rol voor de analist. "We hebben de gesprekken met hem even on hold gezet", aldus Steijn. In een reactie op het nieuws spreekt Sneijder zich via Instagram uit over de staat van zaken tussen hem en Ajax. De afgelopen maanden was Sneijder in gesprek met Ajax over een terugkeer in de technische staf. "Dit in combinatie met mijn beginnende trainersopleiding bij de KNVB en mijn brandende verlangen om iets terug te doen voor mijn club Ajax", aldus Sneijder. "Niet alleen wanneer het goed gaat, maar juist bij tegenwind."

Sneijder geeft aan dat de gesprekken eenzijdig vanuit Ajax on hold zijn gezet. "Dit geeft mij geen basis voor samenwerken en zeker niet het gevoel van thuiskomen in een warm bad bij mijn jeugdliefde", geeft Sneijder aan. "Ajax kiest voor een koers die ver weg staat van het DNA waarin ik ben opgegroeid. Ik hoop dat dit leidt tot succes en ik wens ook oprecht iedereen bij Ajax het allerbeste. Uiteraard zal ik Ajax als fan blijven volgen. Eens een Ajacied. Altijd een Ajacied."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers