PSV wil 'iets meer risico gaan nemen' tijdens transferzomer

PSV strijdt dit seizoen nog om de tweede plek in de Eredivisie en het staat in de finale van de KNVB Beker. De laatste keer dat de club uit Eindhoven kampioen werd dateert van 2018. Komend seizoen moet het weer gaan gebeuren vinden ze bij PSV.

Financieel directeur Jaap van Baar meldt in het NRC dat de club aankomende zomer 'iets meer risico wil nemen' om zo een plek in de Champions League voor het seizoen daarop veilig te stellen. Dat de inkomsten van het miljardenbal dat seizoen omhoog gaan heeft daar natuurlijk ook mee te maken: "Alle Europese gelden stijgen met 30 tot 35 procent. Dat nemen wij wel mee in hoe we er volgend seizoen instaan als PSV', stelt Van Baar.

Investeren

Afgelopen winter werd er in Eindhoven afscheid genomen van Cody Gakpo en Noni Madueke. Zij brachten gezamenlijk ongeveer negentig miljoen euro in het laatje van de club. Om financieel niet verder achterop te raken op Ajax is het voor PSV noodzakelijk om Champions League-voetbal veilig te stellen. In de nieuwe opzet van het miljardenbal kunnen de Nederlandse clubs straks zeventig tot negentig miljoen euro tegemoetzien. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers