Driessen kritisch: "Dit PSV had makkelijk kampioen kunnen worden"

Valentijn Driessen is kritisch op Ruud van Nistelrooij. In Koffie met Valentijn, van Veronica Inside, bespreekt de journalist de uitwedstrijd van de Eindhovenaren tegen FC Volendam (2-3) en gaat hij dieper in op de wissel van Xavi Simons.

"Van Nistelrooij moet het allemaal nog bewijzen. Volendam had zondag een veel duidelijkere speelwijze dan PSV. Je wist exact wat zij gingen doen, hoe ze speelden en wat ze wilden, maar bij PSV zag je dat helemaal niet", stelt Driessen. "Bij hen heb je iedere keer het idee: ze doen maar wat. Het ziet er gewoon niet uit. Van Nistelrooij haalt niet het maximale uit die groep, want ze hebben echt wel kwaliteit rondlopen. PSV had dit seizoen makkelijk kampioen kunnen worden."

Simons en Sangaré

Ook sprak de chef-voetbal van De Telegraaf zich uit over de wissel van Simons: "Die ga je toch niet wisselen? We volgende wedstrijd is pas een week later. Er is de hele week niks te doen en het is ook nog eens je gevaarlijkste man."

Aan de andere kant begrijpt Driessen, net als Wesley Sneijder, wel het passeren van Ibrahim Sangaré: "Dat is volstrekt begrijpelijk. Joey Veerman en Sangaré samen werkt niet. Met Érick Gutiérrez en Veerman klikt het veel beter." Toch verwacht hij dat de Ivoriaan tegen Ajax wel in de basis zal staan: "Dan zit heel Europa voor de buis en het is wel een speler voor wie ze veel geld kunnen pakken."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers