Spelerspaspoort: Wie is PSV-talent Isaac Babadi?

De meest verrassende naam in de basiself van PSV tijdens de Johan Cruijff Schaal was ongetwijfeld Isaac Babadi. Peter Bosz gooide de pas 18-jarige middenvelder voor de leeuwen, zo mocht hij zijn basisdebuut maken voor de club uit Eindhoven. Voetbalflitsen deed onderzoek naar het 18-jarige talent Isaac Babadi.

Isaac Achmed Koroma Junior Babadi werd op 6 april 2005 geboren in Nijmegen. Hij beschikt over een paspoort van zowel Sierra Leone, als Nederland. Vanuit de jeugd van NEC speelde hij zich in de kijker bij PSV. De club uit Eindhoven pikte hem in 2018 op en in de jeugd van PSV ontpopte Babadi zich tot één van de grootste talenten van de club. 

In 2021 maakte hij zijn debuut voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie en afgelopen seizoen was hij met vijf doelpunten en vier assists in 30 wedstrijden één van de betere spelers van de ploeg. 28 van deze wedstrijden speelde Babadi als linksbuiten. Tevens was Babadi in drie wedstrijden voor Oranje onder 18, goed voor één doelpunt en één assist.

(Tekst gaat verder onder de video)

Zijn goede spel is niet onopgemerkt gebleven bij PSV-trainer Peter Bosz. Bosz gunde Babadi tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen al speelminuten en in de Johan Cruijff Schaal maakte hij nu op 18-jarige leeftijd zijn officiële basisdebuut voor de club. Babadi ligt momenteel nog tot medio 2024 vast in Eindhoven en beschikt over een martkwaarde van zo’n 1 miljoen euro volgens Transfermarkt.

Tegen Feyenoord (1-0) hield Babadi goed stand en mocht daarna tegen Sturm Graz wederom starten. Binnen vijf minuten gaf hij zijn jongensdroom al een vervolg, door de openingstreffer binnen te schieten.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers