Alles wat je moet weten over Sevilla, tegenstander van PSV in CL

PSV neemt het dinsdagavond in de tweede Champions League groepswedstrijd tegen Sevilla op. Direct een cruciale wedstrijd, aangezien het eerste duel tegen Arsenal met 4-0 verloren ging. Dit is alle informatie die je nodig hebt over PSV-tegenstander Sevilla.

Competitiestart Sevilla

Sevilla is nog niet helemaal hersteld van het matige seizoen van vorig jaar in de competitie. Zo was het dat seizoen lang onderin te vinden, maar door een eindsprint eindigde Sevilla uiteindelijk toch elfde. Aan het begin van het nieuwe seizoen presteren de mannen van José Luis Mendilibar wederom beneden pijl. Zo zijn de Zuid-Spanjaarden met zeven punten uit zeven wedstrijden te vinden op plek veertien met maar twee punten boven de degradatiestreep. 

Alles over Sevilla 

Sevilla staat bekend als een ervaren team. Met een gemiddelde leeftijd van 28 jaar weet de ploeg inmiddels heel goed hoe de vork in de steel. Die gemiddelde leeftijd is vooral opgekrikt door het aantrekken van oud-speler Sergio Ramos. Met 37-jaar sluit hij, als het goed is, zijn carrière af waar hij ooit begonnen is. Ook oudgedienden zoals aanvoerder Ivan Rakitic (35) en Jesús Navas (37) zetten de lijnen uit binnen het elftal.  

Sinds de komst van Sergio Ramos achterin heeft Sevilla in de laatste vier competitiewedstrijden maar twee goals tegen gekregen. Dus sinds de komst van de Real Madrid-legende is de organisatie goed op orde. Alleen aanvallend schort het nog wel eens bij de doorgaans Spaanse subtopper. Alleen tegen twee degradatiekandidaten Almeria (5-1 winst) en Alavés (4-3 verlies) kon Sevilla het net makkelijk vinden. Maar in de overige zeven gespeelde wedstrijden in dit seizoen, kwam de nummer veertien van La Liga niet verder dan één goal. Zo staan de drie topscorers ook maar op twee goals: centrumspits Youssef En-Nesyri en de twee buitenspelers Dodi Lukébakio en Erik Lamela. 

Ontbrekende spelers Sevilla

Er zijn drie spelers van Sevilla die geblesseerd zijn en het duel tegen PSV niet gaan halen. Zo zullen de twee centrale verdedigers Tanguy Nianzou en Marcao niet aanwezig zijn op het veld in het Philips Stadion en zal ook de Marokkaanse topscorer En-Nesyri niet te vinden zijn op het veld. 

Eerdere ontmoetingen

Vorig seizoen ontmoetten de twee teams elkaar ook al, toen in de finale play-offs ronde om de Europa League. Op 16 februari waren het eerst de Eindhovenaren die naar Sevilla afreisden. Niet met succes: het werd een toch wat geflatteerde 3-0 en haast onmogelijk om nog goed te maken. Dat is gebleken, want een week later kwam PSV in zijn eigen stadion niet verder dan 2-0 waardoor de mannen van toen die tijd Ruud Van Nistelrooij naar de Conference League afgleden.