Slot krijgt complimenten, maar mag Advocaat bedanken: "Wij hebben voorwerk gedaan"

Feyenoord gaat zich dit seizoen kronen tot landskampioen en daarvoor verdient Arne Slot alle credits. Hij is voor veel mensen ook de beste trainer van Nederland, zo ook volgens Zeljko Petrovic. Hij is echter wél van mening dat Dick Advocaat het voorbereidende werk heeft gedaan.

Dit is niet de eerste keer dat Advocaat bijval krijgt van een collega, want ook Cor Pot liet zich eerder uit over de situatie. "Ik zeg niet dat Slot nu dankzij ons successen boekt, maar wij hebben wel wat voorwerk gedaan", stelt de Montenegrijn in gesprek met de NOS. "Zo werkt het bijna altijd als de ene staf de andere opvolgt. Onder Advocaat was Kökçü nog een beginnende speler. Geertruida heeft inmiddels een basisplaats veroverd. Bij ons was de beste speler, Sinisterra, lang geblesseerd, maar wij bleven hem vertrouwen geven."

Petrovic wil met zijn uitspraken geen afbreuk doen aan de prestaties van de huidige Feyenoord-trainer, want daar heeft hij veel respect voor.  "Slot heeft de ploeg met zijn eigen idee van voetballen verder ontwikkeld. De fitheid van de ploeg, de manier van spelen met veel druk, hoog tempo en een goede structuur in het elftal. Wat hij doet, is ongekend. Ik vind het een genot om naar te kijken. Daarnaast heeft Slot de gunfactor. Een nette jongen, goed met zijn woorden. Fantastisch."

Het kampioenschap is volgens de voormalig assistent van de Rotterdammers al binnen. "En hopelijk blijft Slot daarna gewoon. Feyenoord gaat zich versterken met het geld uit de Champions League. Dan kan Slot hier nog jaren door. Hij kan nu naar een club in Engeland gaan, waar hij tegen degradatie moet vechten. Of hij blijft bij Feyenoord, wordt nog eens kampioen en gaat dan naar een buitenlandse topclub waar hij om de prijzen speelt. Dat verdient hij."

Ook interessant