Driessen hekelt uitspraken Mislintat: "Hij trok er zelfs een vies gezicht bij"

Valentijn Driessen heeft geen hoge pet op van Sven Mislintat, de nieuwe directeur voetbalzaken van Ajax. Donderdag kwam naar buiten dat de club niet verder gaat met John Heitinga als hoofdtrainer, maar de argumenten die de Duitser daarvoor aandroeg strookten niet met het beeld van Driessen.

In zijn column in De Telegraaf gaat de journalist in op de uitspraken van de directeur voetbalzaken na het nieuws rondom Heitinga: "Tot zover de oprechte Mislintat. De Duitser grossierde bij het afserveren van Heitinga in huichelarij. Hij was hem dankbaar, zette hem neer als een grote persoonlijkheid, iemand met de karaktereigenschappen van een hoofdcoach, die hij in de Ajax-omgeving wil houden. Om tegelijkertijd te stellen dat hoofdtrainer zijn de volgende stap moet worden voor Heitinga. Dat is moeilijk verenigbaar. Na het mislukte avontuur verdiende Heitinga het niet om het graf in geprezen te worden."

Ajax-DNA

"Opgeruimd staat netjes", stelt Driessen over het feit dat met het vertrek van Heitinga het laatste beetje Ajax-DNA verwijderd is uit de club: "Heitinga als assistent van de nieuwe trainer zoals in zijn contract staat? Mislintat trok er zelfs een vies gezicht bij. Zo hebben Mislintat, Hendriks en Van Halst de handen vrij. Zij kunnen ongestoord een nieuwe trainer met diens eigen staf samenstellen met daarbij één of twee excuus-Ajacieden op onbeduidende posities."

"En op wat gebaseerd? Op Van Halst, de man van twaalf beroepen en dertien ongelukken in de voetballerij, op de hockeyer Hendriks en op de scout Mislintat. Degene die vindt dat Heitinga en Huntelaar ervaring moeten opdoen en zelf slechts 3,5 jaar als technisch directeur heeft gefunctioneerd bij VfB Stuttgart."

Ook interessant