Mislintat sluit deur voor Heitinga: "Dat is geen mogelijkheid"

Donderdagmiddag maakte Ajax bekend dat John Heitinga volgend seizoen géén hoofdtrainer meer is van de Amsterdammers. Sven Mislintat had hem die boodschap medegedeeld en krijgt nu de taak om een geschikte kandidaat te vinden.

Na het ontslag van Alfred Schreuder schoof Heitinga door als interim-trainer, maar ook hij kon het seizoen van Ajax niet meer redden.  "Het was een moeilijk besluit, omdat John een goed mens en een grote persoonlijkheid is. Maar de hele reis met Heitinga was onvoldoende", aldus de Duitse technisch directeur in de Nederlandse hoofdstad. "De grote wedstrijden heeft hij niet gewonnen", laat hij weten in gesprek met De Telegraaf.

De oefenmeester was 'hevig teleurgesteld', zo zei Mislintat over het gesprek met de vervelende boodschap. Heitinga staat nog tot 2025 onder contract in Amsterdam, maar een rol als assistent-trainer volgend seizoen wordt direct uitgesloten. "Ik heb nooit gezien dat een hoofdcoach weer assistent werd. Dat is geen mogelijkheid. Ook omdat ik vind dat John de karaktereigenschappen van een hoofdcoach heeft", besluit de technisch directeur.

Feyenoord-doelman vertrekt