BREAKING: Ajax hakt knoop door en gaat niet verder met Heitinga

Ajax heeft besloten afscheid te nemen van John Heitinga als hoofdtrainer. Dit heeft Sven Mislintat donderdagmiddag vertelt aan de interim-trainer van de Amsterdammers, zo melden zowel Voetbal International als De Telegraaf.

Heitinga stapte in na het ontslag van Alfred Schreuder. Hij werd aan de kant gezet in januari direct na het 1-1 gelijkspel tegen FC Volendam. Heitinga had aangegeven assistent te worden van Schreuder, maar na zijn ontslag werd de toenmalig trainer van Jong Ajax doorgeschoven naar de hoofdmacht. 

Onder zijn leiding begon Ajax nog best goed. Het spel was nog niet waar het moest zijn, maar de resultaten waren positief. Daarna kwam de klad erin. Ajax werd uitgeschakeld door Union Berlin in de Europa League en in alle resterende topwedstrijden in de Eredivisie werd er niet gewonnen door de club uit Amsterdam. Het lukte Heitinga niet in het spoort van Feyenoord te blijven en de tweede plaats te bemachtigen, die recht geeft op de voorronde van de Champions League. Wel haalde de ploeg van Heitinga de finale van de KNVB Beker, maar deze werd na stafschoppen verloren tegen PSV. Het is nog onduidelijk of Heitinga in een andere functie bij de club verbonden blijft.

Mislintat reageert op de website van Ajax op het vertrek van Heitinga: "Vanmiddag heb ik het John meegedeeld. Op persoonlijk vlak was het een zware beslissing en niet makkelijk om het hem te vertellen. John is op een lastig moment ingestapt om de club te helpen en dat heeft hij met volle overtuiging gedaan. We zijn hem daar zeer erkentelijk voor. Het was een moeilijke periode, Ajax stond vijfde en is uiteindelijk op de derde plaats geëindigd. Hij heeft de afgelopen maanden veel geleerd en wij willen graag een rol spelen bij zijn verdere ontwikkeling en John aan de club verbonden houden. Maar ik heb de conclusie getrokken dat Ajax nu een meer ervaren trainer voor de groep moet hebben. Voor de fase waarin we zitten en om Ajax beter te laten presteren dan het afgelopen seizoen, is dat van groot belang."

Feyenoord-doelman vertrekt