Huntelaar tekent nieuw contract bij Ajax

Klaas-Jan Huntelaar heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Ajax. De technisch manager blijft nu tot medio 2027 bij de Amsterdammers.

"In deze rol sta ik voor een groot deel op eigen benen, maar ik ga ook veel samenwerken, bijvoorbeeld met de scouting en natuurlijk met Sven (Mislintat, red)", vertelt Huntelaar op de website van de club. "Het totale plaatje is belangrijk voor mijn ontwikkeling. Daarover hebben we intern goede gesprekken gevoerd voordat we de beslissing namen om te verlangen."

Bij Ajax is Huntelaar als technisch manager voornamelijk bezig met contracten van spelers bij Jong Ajax en de jeugdopleiding van de Amsterdammers. Na het vertrek van Marc Overmars was hij samen met Gerry Hamstra verantwoordelijk voor de aankopen bij de hoofdmacht van Ajax. Door de komst van Sven Mislintat als nieuwe directeur voetbalzaken is dit echter niet meer nodig.

De Duitser is blij dat Huntelaar langer aan de club verbonden blijft: "We zijn blij dat Klaas Jan zijn contract verlengd heeft. Met zijn rol als technisch manager in algemene zin en met name bij Jong Ajax kan hij zich verder ontwikkelen en van waarde zijn voor Ajax. Ik kijk uit naar een lange en goede samenwerking met hem."

Ook interessant