Oud-trainer Ajax ziet Deense kandidaat wel zitten: "Bij Ajax gaat het niet alleen om winnen, maar ook om goed voetbal, dat past bij hem"

Kjetil Knutsen is niet de enige trainer die wordt genoemd als toekomstige oefenmeester van de Amsterdammers. Ook Kasper Hjulmand wordt gelinkt aan Ajax. Op dit moment is Hjulmand bondscoach van Denemarken. De voorzitter van de bond reageerde eerder al dat hij de interesse ziet als compliment, maar dat hij niet van plan is om Hjulmand te laten gaan. Morten Olsen snapt wel dat Ajax bij de Deen is uitgekomen. Olsen was in 1997 en 1998 zelf nog trainer van Ajax en denkt dat Hjulmand perfect binnen de filosofie van de Amsterdammers past. 

"Het maakt het werk er niet gemakkelijker op, maar als je net zo over voetbal denkt is het een fantastische plek omdat je dat zelf ook al eist. Tegelijkertijd is het dus ook een moeilijke plek, omdat het geëist wordt. Het is iets dat ik bij Kasper zie. Daarom ligt het voor de hand dat als ze op zoek zijn naar een nieuwe trainer, de naam van Kasper er tussen zit. Door zijn prestaties, maar ook door zijn kijk op voetbal", aldus Olsen.

"Het is een club met een bepaalde filosofie over het spel, die onderweg natuurlijk wel verandert. Maar ze zoeken coaches die net zo over het spel denken. Het gaat om dominant zijn en op die manier kampioenschappen en wedstrijden winnen. Er zitten elke wedstrijd ruim vijftigduizend fans op de tribune, die niet alleen verwachten dat er gewonnen wordt, maar ook de manier waarop belangrijk vinden", besluit Olsen, die in 1997 Louis van Gaal opvolgde als trainer van Ajax en in zijn periode in Amsterdam de dubbel pakte. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers