Spektakelstuk in Breda: NAC wint met 6-2, Excelsior eindigt met negen

De neutrale kijker werd dinsdagavond getrakteerd op een spektakelstuk in het Rat Verlegh Stadion. Werkelijk alles zat in het duel: veel doelpunten, twee rode kaarten én twee strafschoppen. De Brabanders reizen met een 6-2 voorsprong af naar Kralingen.

Dat lijkt een ontzettend zware opgave te worden voor de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen, die minimaal vier treffers nodig hebben om minimaal verlenging uit het vuur te slepen op eigen veld. De vorige twee uitwedstrijden van NAC Breda in de play-offs werden met 0-5 en 0-3 gewonnen, terwijl Excelsior de laatste thuiswedstrijd met 7-1 won.

NAC Breda met voorsprong de rust in tegen Excelsior

Al snel kwam de thuisploeg onder toeziend oog van een uitzinnig publiek op voorsprong, maar de Eredivisionist uit Rotterdam herstelde de schade al snel. Een handsbal van Lance Duijvestijn leverde echter een rode kaart op én een strafschop, die benut werd. Niet veel later volgde ook de 3-1, maar een mispeer van de NAC Breda-goalie leverde ook een penalty voor de bezoekers op. Ruststand: 3-2.

Excelsior in tweede helft dieper in de problemen

Dat lijkt een opsteker te zijn voor Excelsior, maar niets blijkt minder waar als Arthur Zagre zijn tweede gele kaart ontvangt en ook vroegtijdig naar de kleedkamer mag. Al snel volgen de 4-2 en 5-2 van NAC Breda, die daardoor héle goede zoeken doen voor een terugkeer naar de Eredivisie.

Feyenoord-doelman vertrekt