Van Bommel bevestigt Ajax-transfer: "Deze bedragen kunnen we niet weigeren"

Gastón Avila wordt de nieuwe linksback annex linker centrale verdediger van Ajax, zo bevestigt Royal Antwerp-trainer Mark van Bommel tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel met AEK Athene. 

Kwaliteit van Avila gaat worden gemist

Wanneer Van Bommel gevraagd wordt naar de mogelijke transfer van Avila draait hij er niet omheen en beaamt dat de linkervleugelverdediger vertrekt. "Dat is zéker vervelend. De kwaliteiten van Gastón gaan we wel missen. Nu moet je je ook nog zo laat weer aanpassen."

"Aan de andere kant is dit het goede aan ons afgelopen seizoen. We kunnen Ávila en William Pacho (aan Eintracht Frankfurt, red.) voor een mooi bedrag verkopen", vervolgt Van Bommel. "We zitten nog niet in de fase dat we zulke bedragen kunnen weigeren. Maar het is niet zo dat we daar zenuwachtig door worden. Dit is een compliment voor de hele groep. In België zijn dit grote bedragen."

Alderweireld snapt stap naar Ajax goed

Naast Van Bommel zit Alderweireld. De routinier krijgt de vraag of hij begrijpt dat Avila voor Ajax kiest. "Ik begrijp niemand die hier vertrekt", lacht hij. "Nee, het is een mooie stap voor hem, dus is het begrijpelijk. Maar het is jammer voor ons als hij gaat. We hebben als team een plan, maar spelers hebben ook een individueel plan. Dit is onderdeel van topvoetbal."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers