'Ajax hoopt eerste winteraanwinst deze week te presenteren'

Ajax werd de afgelopen weken veelvuldig gelinkt aan diverse doelmannen. Tijdens het WK in Qatar viel de naam van Andries Noppert en daarnaast werden ook Alexander Nübel en David Raya gelinkt aan een transfer naar Amsterdam. Volgens De Telegraaf heeft Gerónimo Rulli de absolute voorkeur van de Amsterdamse club en hoopt Ajax spoedig tot een akkoord te komen met zijn huidige werkgever Villareal, dat een eerder bod recentelijk afwees.

Volgens De Telegraaf is de verwachting dat Ajax in de eerste week van januari zich nog verzekert van de komst van Rulli. De Amsterdammers deden eerder al een poging om de Argentijnse sluitpost over te nemen, maar dit bod werd afgewezen door Villareal. De Spaanse club staat echter niet onwelwillend tegenover een eventueel vertrek van de doelman en wil tot een akkoord komen met Ajax. De verwachting is dat Rulli, nadat hij zijn medische keurig doorstaan heeft, een meerjarig contract tekent in Amsterdam. 

Wie is Gerónimo Rulli?

De Argentijnse goalie, die zich als reservedoelman op het het WK kroonde tot Wereldkampioen met zijn land, begon zijn carrière bij Estudiantes. Hij werd vervolgens voor 3,5 miljoen euro verkocht aan het Uruguayaanse Maldonado en streek naar een verhuurperiode bij Real Sociedad neer bij Manchester City, dat hem in 2016 voor 4,7 miljoen euro overnam. De Argentijnse goalie werd vervolgens opnieuw voor een half jaar verhuurd aan Real Sociedad, dat hem in januari 2017 voor 7 miljoen euro definitief inlijfde. Rulli stond tot 2020 onder contract bij Real Sociedad en werd in het seizoen 2019/20 één seizoen verhuurd aan het Franse Montpellier. In de zomer van 2020 maakte hij de overstap voor 5 miljoen euro naar Villareal.

Tekst gaat verder onder video

Rulli won in zijn eerste seizoen in dienst van Villareal de Europa League met de Spaanse club en stond ook bij de Spanjaarden onder de lat tijdens de weergaloze Champions League-campagne in het seizoen 2021/22. De Argentijnse goalie overleefde met Villareal de groepsfase en schakelde in de knock-outfase onder meer Juventus en Bayern München uit. Het avontuur van Villareal strandde in de halve finale tegen Liverpool. Dit seizoen staat de teller op veertien competitiewedstrijden voor Rulli, waarin hij slechts tien goals incasseerde en zeven keer de nul hield.