'Ajax kijkt in België rond voor nieuwe directeur voetbalzaken'

Volgens Het Laatste Nieuws is Ajax in België uitgekomen voor de invulling van de positie directeur voetbalzaken. Vincent Mannaert, momenteel in dienst als algemeen directeur bij Club Brugge, zou volgens het Belgische medium op belangstelling uit Amsterdam kunnen rekenen en wordt zodoende door Ajax gezien als de ideale opvolger van Marc Overmars.

De rol van 'directeur voetbalzaken' werd tot en met februari 2022 ingevuld door Marc Overmars, die abrupt vertrok wegens grensoverschrijdend gedrag. Ajax toonde kort daarna interesse in Alex Kroes, directeur international football strategy bij AZ, maar vistte achter het net. De Amsterdammers stelde vervolgens Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar aan als verantwoordelijken voor het technisch beleid. Het tweetal verkocht onder andere Antony voor een recordbedrag, maar kon ook rekenen op kritiek

Van der Sar en Mannaert kennen elkaar goed

Het Laatste Nieuws meldt dat Ajax in haar zoektocht naar een opvolger voor Marc Overmars, momenteel in dienst bij Royal Antwerp, is uitgekomen bij Club Brugge. Volgens het medium onderhoudt Ajax-directeur Edwin van de Sar goede contacten met Mannaert, nadat het tweetal in het verleden al zaken deden rondom de transfers van onder anderen Noa Lang, Ricardo van Rhijn en Stefano Denswil. Daarnaast zijn zowel Van der Sar als Mannaert beiden betrokken bij de BeNeLiga, waar zij ook met elkaar om tafel zitten.

Ondanks de goede relatie tussen het tweetal lijkt de komst van Mannaert naar Amsterdam onwaarschijnlijk, daar Club Brugge in zwaar weer verkeerd. De regerend landskampioen van België ontsloeg recentelijk nog Carl Hoefkens, de opvolger van huidige Ajax-coach Alfred Schreuder, en stelde Scott Parker aan als nieuwe coach van Club Brugge.