Blind ging 'vol chagrijn tekeer' bij Ajax: "Contractontbinding was enige uitweg"

Volgens Freek Jansen, clubwatcher namens Voetbal International, heeft Daley Blind zelf ook een grote rol gespeeld in de recente breek tussen de verdediger en Ajax en niet alleen trainer Alfred Schreuder verantwoordelijk. Volgens de journalist zette het gedrag van de verdediger, die recentelijk nog met Oranje op het WK in Qatar actief was, de beleidsbepalers aan het denken en leidde dat tot het vertrek van Blind uit Amsterdam: "Beide kanten hebben hun eigen waarheid, maar Blind is te hongerig om genoegen te nemen met de rol van twaalfde man. Dat wilde hij niet!", aldus Jansen bij Voetbalpraat.

Blind keerde in 2018 terug bij Ajax, nadat hij eerder in 2014 voor 17,5 miljoen euro werd verkocht aan Manchester United. De verdediger werd in zijn tweede periode in Amsterdam drie maal landskampioen, won tot tweemaal toe de KNVB beker en bereikte met Ajax in 2019 de halve finale van de Champions League. Het seizoen 2022/23 begon Blind opnieuw als basisspeler, maar tijdens zijn optredens wist hij niet tot nauwelijks te imponeren. De verdediger kreeg een hoop kritiek te verduren en tot overmaat van ramp verwees trainer Schreuder de 32-jarige linkspoot naar de bank.

"Daley Blind ging vol chagrijn tekeer, zowel op het veld als in de kleedkamer"

Het kwijtraken van zijn basisplaats was het begin van het einde voor Blind. Volgens Jansen is 'stoorzender' een te groot woord voor de rol van de verdediger: "Maar ze (Ajax, red.) hebben wel gemerkt dat hij vol chagrijn tekeerging vanaf het moment dat hij wissel kwam te staan", aldus de journalist van VI, die ook bevestigt dat dit niet alleen op het veld, maar ook in de kleedkamer zichtbaar was. Jansen maakt vervolgens de vergelijking met Davy Klaassen, die ook genoegen moest nemen met een reserverol bij Ajax tijdens de eerste seizoenshelft: "De houding van Blind en Klaassen is een wereld van verschil. Dat heeft absoluut invloed gehad op de keuze van Ajax. Het was niet alleen Schreuder", aldus Jansen, die weet te vertellen dat de club contractontbinding als enige uitweg zag.