Ajax bevestigt: contract Blind per direct ontbonden

Ajax en Daley Blind zijn per direct uit elkaar. Het contract van de 32-jarige verdediger is ontbonden, zo meldt de club via de officiële kanalen.

De verbintenis van Blind zou komende zomer pas aflopen, maar eindigt nu op 31 december. De linkervleugelverdediger heeft zo de ruimte om op zoek te gaan naar een nieuwe club. Antwerp FC ziet Blind graag naar De Bosuil komen.

"We zijn de afgelopen dagen met Daley tot overeenstemming gekomen om het nog lopende contract te beëindigen", zegt algemeen directeur Edwin van der Sar op de clubsite. "Ik hoop dat hij bij een andere club nog een mooi vervolg gaat geven aan de laatste fase van zijn succesvolle voetballoopbaan. Er is met Daley afgesproken dat we samen gaan bepalen bij welke wedstrijd hij in de ArenA op een mooie manier afscheid kan nemen van de supporters".

Blind stond twee periodes onder contract bij Ajax. De 99-voudig Oranje-international speelde in totaal 333 officiële wedstrijden voor de club uit de hoofdstad. Daarin scoorde hij dertien keer en gaf hij 21 assists.