'Nieuwe goalie heeft hoge prioriteit in Amsterdam, rechtsbuiten is probleemgeval'

Ajax hervat komend weekend de competitie weer met een uitwedstrijd tegen NEC. Voetbal International laat weten dat de Amsterdammers nog altijd van plan zijn om een aantal versterkingen in huis te halen deze winter, maar zij sluiten ook niet uit dat er nog een aantal spelers gaan vertrekken. 

Een nieuwe doelman heeft prioriteit bij de clubleiding, aldus VI. De rechtsbuitenpositie, waar Lucas Ocampos werd gehaald in de zomerse transferwindow, blijft een 'hoofdpijndossier'. Schreuder zou geen gewenste optie hebben om op die plek op te stellen, want de Portugese Francisco Conceição is gehaald voor de toekomst. Volgens het medium zijn de problemen te wijten aan het vertrek van Antony en de tegenvallende prestaties van Ocampos.

Schreuder heeft echter meer kopzorgen, want in de aanval heeft hij een aantal kemphanen lopen. Zo strijden Brobbey en Kudus al de gehele eerste seizoenshelft om een basisplaats en wisselen zij elkaar af, maar ook Bergwijn en Tadic kunnen nog geen potten breken. 

Uitgaande transfers

Tot dusver zag Ajax alleen spelers vertrekken uit Amsterdam. Zo vertrok Daley Blind na het WK in Qatar met Oranje transfervrij, maar de verdediger heeft nog geen nieuwe bestemming gevonden. De gehuurde Ihattaren werd ook bedankt voor zijn bewezen diensten en ook Giovanni Ribeiro vertrok bij de kampioen van Nederland. Hij verkaste naar Fluminese, Ihattaren heeft nog geen nieuwe club en staat vooralsnog onder contract bij Juventus.