'Ajax vindt goedkoper alternatief voor Güler in België'

Volgens journalist Sacha Tavolieri van RMC Sport heeft Ajax geïnformeerd bij KV Kortrijk over Abdelkahar Kadri. De 22-jarige Algerijn wordt gezien als goedkoper alternatief voor Arda Güler.

Güler heeft een afkoopsom van 17,5 miljoen euro in zijn contract staan. De 18-jarige Turk staat in de belangstelling van veel clubs in Europa. Ajax is er daar een van. Turkse media geven de Amsterdammers zelfs de beste kans om Güler over te nemen van Fenerbahçe.

Desondanks blijft Ajax om zich heen kijken. Zo wordt Kadri dus in de gaten gehouden. Naast Ajax zou ook Club Brugge zich willen versterken met de aanvallende middenvelder. Kadri raakte vorig jaar zomer zwaar geblesseerd aan zijn knie en speelt pas na het WK van afgelopen winter weer wedstrijden voor Kortrijk. Sindsdien maakt hij indruk, wat hem zowel binnen- als buitenlandse interesse heeft opgeleverd.

Kadri zou zo'n drie miljoen moeten kosten. Voor Ajax kan dit bedrag echter lager uitvallen dan voor Brugge, aangezien Kortrijk liever niet verkoopt aan clubs binnen de eigen Belgische competitie.

Ook interessant