'Naamsverandering Arena levert tekort van 20 miljoen op'

'Naamsverandering Arena levert tekort van 20 miljoen op'

Het veranderen van de naam van de Amsterdam ArenA is iets waar veel over wordt gepraat. Veel supporters willen dat het stadion vernoemd wordt naar Johan Cruijff.

Volgens Jaap de Groot, schrijver van de biografie van Cruijff, levert de naamsverandering echter een tekort van twintig miljoen op. Het stadion wordt namelijk klaargemaakt voor het EK 2020. De verbouwing zou ongeveer vijftig miljoen euro gaan kosten.  "Heet hangijzer is dat bijna de helft van de financiering wordt gedekt door een sponsor naar wie het stadion wordt vernoemd. De ArenA aan Cruijff ’schenken’ levert dus een tekort van ruim twintig miljoen euro op. En wie gaat dat betalen?", vraagt De Groot zich in De Telegraaf af.

De Groot denkt dat er weinig sponsoren zijn die dat willen doen. "Allianz Arena, als voorbeeld, of Johan Cruijff Stadion ’sponsored by Allianz’ is nogal een verschil. In de volksmond zal het dan Cruijff Stadion gaan heten, zonder verwijzing naar de sponsor. Om toch twintig miljoen af te tikken om de bouwplannen van de ArenA te dekken is een ’schenking’ waar weinigen voor te porren zijn."