Tannane spreekt zich uit: "Van een negatief beeld kom je moeilijk af"

Oussama Tannane streek afgelopen zomer neer in De Goffert bij NEC en lijkt zijn draai te hebben gevonden in Nijmegen. De middenvelder kwam in totaal vijftien wedstrijd in actie voor de Nijmegenaren en was goed voor drie goals en negen assists. Aanstaande zondag staat Tannane met NEC tegenover zijn oude club Vitesse in de Gelderse derby en voorafgaand aan de rivalenstrijd heeft de elfvoudig international van Marokko zich uitgesproken over vooroordelen en zijn strijd daartegen: "Ik vecht tegen vooroordelen. Ik ren altijd met de wind tegen. Van een negatief beeld kom je moeilijk af", aldus Tannane tegenover De Gelderlander.

Tannane kreeg door zijn periodes bij sc Heerenveen, Heracles Almelo en Vitesse in Nederland de stempel 'moeilijke jongen' opgeplakt. De middenvelder vindt dat niet terecht: "Dusan Tadic pakte bij Ajax ooit Sergiño Dest eens bij de keel. Dat vonden velen geweldig. Hij trad op als leider, werd gezegd. Nou laat Tannane dat eens doen. Kijk dan naar de reacties. Dan is het heetgebakerd", stelt de smaakmaker van NEC. "Als je Tannane neemt, krijg je passie. De beeldvorming is alleen anders. Types als Álvarez (Ajax) en Martínez (Manchester United vallen in de smaak met hun passie. En zo hoort het ook!", aldus de Nederlands-Marokkaanse voetballer, die tegen Ajax nog belangrijk was met een assist.

Tannane schitterde onlangs nog met NEC in de KNVB-beker scoorde via een vrije trap (tekst gaat verder onder de video):

"Ik koester geen wrok tegen Vitesse"

NEC neemt het zondag in Arnhem op tegen Vitesse. Tannane kwam tussen juli 2019 en januari 2022 tot 61 wedstrijden voor de club uit Arnhem, waar hij na een conflict met toenmalig coach Thomas Letsch: "Ik koester geen enkele wrok tegen Vitesse, maar de situatie met Letsch voelde als een aanslag", begint de creatieve middenvelder. "Tot op de dag van vandaag weet ik niet waarom het zo is gelopen, waarom Letsch zo heeft gehandeld. Ik hoorde van bepaalde bronnen dat hij niet kon verteren dat Tannane groter was dan Letsch zelf. Ik voelde ondankbaarheid", aldus Tannane, die stelt dat niet iedereen gelijk werd behandeld in het GelreDome. "Ik was bezig met een transfer, maar ik was niet de enige. Riechedly Bazoer was dat ook, Matus Bero en er waren er meer, maar die bleven in de basis staan", legt Tannane uit. "Dat kan niet!", besluit de middenvelder.