'Manchester United legt nieuw bod neer bij Ajax-directie voor Antony'

Manchester United heeft zich in Amsterdam gemeld met een vernieuwd bod voor Antony. De Braziliaan speelde vorige week al niet mee met Ajax, want hij wil zelf niets liever dan vertrekken. Volgens De Telegraaf heeft de werkgever van Erik ten Hag een bod van negentig miljoen euro gedaan.

Het is onbekend of dit bedrag inclusief of exclusief bonussen is. Of dit bedrag voldoet aan de wensen van de Amsterdammers is onbekend, want trainer Alfred Schreuder is nog steeds van maning dat de international niet te koop is. Het schijnt dat de dribbelaar bij de directie heeft aangeklopt om in te grijpen als Hamstra en Huntelaar dwarsliggen bij een eventuele overstap.

De technisch directeuren van Ajax zijn vooralsnog volhardend en niet van plan om mee te gaan in een overeenkomst, tot grote irritatie van hoofdrolspeler Antony. De Amsterdammers nemen echter wel een risico met deze houding, want er zijn geen garanties dat er in de volgende transferperiode opnieuw een dergelijk bod komt. Ajax wil niet meewerken aan de transfer, omdat er nog geen opvolger is.

Opvolger Antony

Hakim Ziyech werd eerder al gelinkt aan de landskampioen, maar die deal lijkt van de baan. De Amsterdammers denken aan een huurconstructie, maar de rechtsbuiten wil een overstap maken voor een aantal jaar. Justin Kluivert en Anwar El Ghazi worden nu genoemd als eventuele kandidaten, maar hoe concreet dat is, is tot dusver onbekend.

Feyenoord-doelman vertrekt