Priske 'blijft kalm' na nederlaag: "Heb bepaalde goede dingen gezien"

Er is geen reden voor paniek, zo luidt de reactie van Brian Priske na afloop van de oefenwedstrijd tussen Feyenoord en SL Benfica. De Portugezen lieten niets over van de Rotterdamse formatie en dat geeft stof tot nadenken voor de oefenmeester.

Binnen één week begint het seizoen officieel, waardoor er ook sprake is van tijdsdruk. Volgens de Deense eindverantwoordelijke zijn er verschillende oorzaken aan te wijzen als het gaat over de golf aan tegentreffers, die uiteindelijk in een 5-0 nederlaag eindigde.

Eerste reactie van Brian Priske na ruime nederlaag tegen SL Benfica

Na afloop was Priske dan ook geschrokken van het optreden in Lissabon, dat voornamelijk op tactisch gebied niet naar wens uit heeft gepakt. "Individueel en als team was het niet goed genoeg. Slechte acties in het verdedigen. In het drukzetten en verdedigen algemeen was het niet goed. Veel dingen die we de eerste weken niet zagen. Het is zeker niet leuk om met 5-0 te verliezen, dat doet pijn. Het is ook een moment om vooruit te kijken en de juiste structuur neer te zetten."

Na achttien minuten stond de teller al op vier tegentreffers, waardoor tussentijdse sturing en aanwijzingen gevraagd werden van de trainer. ''Dat is natuurlijk moeilijk. Je probeert je best te doen om te coachen. Te veel verkeerde beslissingen. Niet alleen in het verdedigen, maar ook te makkelijk balverlies. Technische fouten die niet mogen op dit niveau, zeker niet in een wedstrijd tegen een Champions League-ploeg. Het is mijn taak om rustig en kalm te blijven. De vier doelpunten, dat kan niet, dat mag niet. Dat is heel simpel."

Géén paniek bij Feyenoord in aanloop naar treffen met PSV

Op zondag 4 augustus komt de stadionclub in actie tegen PSV, als de Johan Cruijff Schaal op het spel staat in een onderling duel. Priske ziet geen reden om de nederlaag te koppelen aan de competitiestart. "Dit is ook voetbal en hoort bij een vriendschappelijke wedstrijd. Zeker in een nieuwe fase met een nieuwe trainer, nieuwe staf en nieuwe tactische invulling. Dat duurt altijd even. De eerste drie weken waren we op de goede weg. Vandaag viel bijna alles tegen. Het is nu mijn taak om rustig te blijven en te analyseren."

Priske neemt aanknopingspunten mee uit voorbereiding

Het was volgens hem ook minder slecht dan de eindstand doet vermoeden. "Ondanks een 5-0 nederlaag heb ik ook bepaalde goede dingen gezien waar we op kunnen bouwen. De tweede helft hebben we een aantal goede kansen gecreëerd. Het laatste doelpunt doet dan pijn, omdat we weinig kansen tegen kregen. We moeten niet alleen naar het resultaat kijken. Dit is een vriendschappelijke wedstrijd. We gaan er alles aan doen de komende weken om klaar te zijn voor de competitie. Wat we anders gaan doen? Vooral tactisch op dit moment. Nog een aantal spelers moeten fysiek beter worden. Daar moet je ook een beetje naar kijken. Het is geen excuus, maar voor veel spelers was het de eerste wedstrijd", besluit Priske. Er lijkt échter ook goed nieuws op komst.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers