"Transfer Antony naar Manchester United was een gekkigheid"

Marcel Brands noemt de transfer van Antony naar Manchester United van afgelopen zomer 'een gekkigheid'. De algmeen directeur van PSV denkt dat The Mancunians beter voor Raphina hadden kunnen kiezen.

In The Friday Move van BNR Nieuwsradio blikt Brands terug op de transfer van Cody Gakpo naar Liverpool begin januari. PSV ontving zo'n vijftig miljoen euro voor de deal. Een paar maanden daarvoor verdiende Ajax liefst 95 miljoen euro aan de overstap van Antony naar Manchester United. "Had Cody bij Ajax veel meer opgeleverd?", vraagt presentator Wilfred Genee zich hardop af. "Die Antony ging voor honderd miljoen en ik vind Gakpo niet veel minder als ik eerlijk ben".

"Als je het vergelijkt met transfers die realistisch waren, zoals die van Gabriel Jesus van Manchester City naar Arsenal: dat was ook rond die koers (52,2 miljoen euro, red.). Dat zijn normale bedragen. Ik denk dat iedereen in de voetballerij weet dat Antony een gekkigheid was", constateert Brands. "Ik denk dat Raphinha een nog betere speler is dan Antony, maar die is voor veel minder weggegaan (voor 58 miljoen euro van Leeds United naar FC Barcelona, red.)".

Afgelopen zondag trad Gakpo met Liverpool in eigen huis aan tegen het Manchester United van Antony. The Reds lieten geen spaan heel van de rivaal uit Manchester en zegevierden met 7-0 (!). Met twee goals had Gakpo een groot aandeel in de eclatante zege op Anfield. Naar aanleiding van die afstraffing legde Voetbalflitsen begin deze week de statistieken van beide aanvallers onder de loep.

Feyenoord-doelman vertrekt