Kraay wijst hoofdschuldigen aan voor vertrek Van Nistelrooij

Ruud van Nistelrooij verraste woensdag vriend en vijand door per direct zijn taken als hoofdtrainer van PSV neer te leggen. Hans Kraay junior wijst niet met de beschuldigende vinger naar de spelersgroep, maar naar een aantal zaakwaarnemers, zo vertelt hij bij ESPN.

"Ik ben erachter gekomen dat zaakwaarnemers van enkele spelers een kwalijke rol hebben gespeeld. Meer zaakwaarnemers hebben gelekt naar invloedrijke media dan de spelers zelf. Dat is mijn informatie na rondvraag. Er zijn geen bepalende spelers die direct op Marcel Brands of Earnest Stewart zijn afgestapt", weet Kraay.

"Als je je in je hemd gezet voelt door de technische staf en door spelers die geklaagd hebben bij hun zaakwaarnemers...", vervolgt de verslaggever. "Als het klaar is, is het klaar. De timing van Van Nistelrooij snap ik volledig. Hij heeft het aangehoord, aangekeken en is zo diep teleurgesteld. Helemaal net op het moment dat het leek alsof er meer stabiliteit was. Hij heeft gewoon met zijn vrouw gezeten en dacht: ik blaas het op."

Vink

Marciano Vink is het eens met de woorden van Kraay: "Ik ben heel erg verbaasd. In een periode waarin het juist goed leek te gaan, is het verbazingwekkend dat er zoveel onrust ontstaat. Van Nistelrooij is een strijdvaardig persoon. Ik heb begrip voor het feit dat hij, wanneer er geen vertrouwen meer is, de eer aan zichzelf houdt."