Verbazing bij PSV na mededeling vertrek Van Nistelrooij: "Gesprek dinsdagavond was positief"

PSV heeft door middel van een persconferentie gereageerd op het vertrek van Ruud van Nistelrooij. De trainer van de Eindhovenaren gaf woensdagochtend bij de club aan zijn taken per direct neer te leggen. Earnest Stewart (technisch directeur) en Marcel Brands (algemeen directeur) hebben daar woensdagmiddag op gereageerd.

"Vanochtend zijn we verrast door de mededeling van Ruud dat hij stopt als hoofdcoach", begint Brands op de persconferentie. "De afgelopen weken zijn er een aantal gesprekken geweest over een aantal interne zaken en problemen. De spelersgroep hebben we verwezen naar de trainer. Op verzoek van Ruud is er gisteren een gesprek gevoerd, nadat hij in de ochtend al een gesprek met Earnest (Stewart, red.) had. Gisteravond een goed gesprek gehad. We besloten dat we de dag erna de selectie zouden toespreken dat de focus op het duel met AZ zou gaan."

Stewart sluit zich bij deze woorden aan: "Ruud wilde dat het gesprek zo snel mogelijk zou gaan gebeuren. We hebben het gevoel uit dat gesprek gekregen dat de focus op zondag zou gaan en we de groep zouden toespreken. We zouden de gesprekken over de problemen over het weekend heen tillen. Ruud kwam vanmorgen bij me langs en heeft mij verrast door te zeggen dat hij per direct zou gaan stoppen."

Per direct vertrek

"De mededeling was kort en krachtig", zo vertelt de technisch directeur. "Ik heb hem nog wat vragen gesteld, onder meer of dit wel het juiste was om te doen, maar hij was vastberaden in het besluit. Ja, hij maakte een aangeslagen indruk. Ik denk dat dit niet de bedoeling was, zeker niet hoe we gisteravond met zijn allen uit elkaar zijn gegaan."

Volgens de algemeen directeur van PSV werd er gewerkt aan een oplossing en was er intern altijd steun voor Van Nistelrooij, ondanks het 'geklaag' dat de afgelopen tijd in de media kwam: "In onze ogen was er nog wel een oplossing voor om verder te gaan. We hebben Van Nistelrooij wél het gevoel gegeven dat we honderd procent achter hem staan. Als je de afgelopen weken alleen maar in gesprek bent over de staf van volgend jaar en welke spelers we wel of niet gaan aantrekken, is niemand ermee bezig geweest om niet verder te gaan met Ruud." Desondanks zou Van Nistelrooij bij Stewart aan hebben gegeven te weinig draagvlak gevoeld te hebben. 

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt