Duidelijkheid over direct vertrek Van Nistelrooij: 'Dat mensen onbetrouwbaar zijn geweest, was voor hem volstrekt onacceptabel'

Het broeide al een tijdje in Eindhoven, maar het kookpunt is pas écht woensdagmiddag bereikt. Ruud van Nistelrooij heeft besloten om direct zijn taken neer te leggen als hoofdtrainer van PSV en het Eindhovens Dagblad weet precies waarom.

Zo schrijft de regionale krant dat er op dinsdagavond en woensdagochtend een aantal overleggen plaats hebben gevonden op de club. De oefenmeester was namelijk not amused met het feit dat er vanuit de organisatie informatie gelekt was naar De Telegraaf. 'Dat een of meerdere mensen onbetrouwbaar zijn geweest, was voor hem volstrekt onacceptabel', aldus het ED. Daarmee doelen zij op het feit dat er een aantal spelers bij de directie aangeklopt hebben om het over de positie van Van Nistelrooij te hebben.

Zondagmiddag staat de belangrijke uitwedstrijd tegen AZ op het programma en bij dat duel zal Fred Rutten als interim-trainer voor de groep staan. Er moet minimaal één punt gepakt worden om zeker te zijn van voorronde UEFA Champions League en bij het behalen van dat doel heeft het seizoen ietwat kleur gekregen.