De Boer licht keuze Promes toe: "Je bent onschuldig zolang je niet veroordeeld bent"

Bondscoach Frank de Boer heeft zich woensdagmiddag tijdens de persconferentie uitgelaten over de keuze om Quincy Promes te selecteren voor het EK. Die keuze is saillant, want de aanvaller van Spartak Moskou hangt een strafzaak boven het hoofd.

Promes werd in december aangehouden wegens verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. De 29-jarige aanvaller wordt verdacht van mishandeling. Het slachtoffer zou lichamelijk letsel hebben opgelopen.

Voor De Boer speelde de strafzaak geen rol met het oog op de selectie. "Nee, ik vind van niet. Je bent onschuldig zolang je nog niet veroordeeld bent. In mijn ogen speelt het niet. Hij speelt heel goed bij Spartak, ik denk dat hij van toegevoegde waarde kan zijn".

Veelzijdigheid Promes

De Boer heeft vooral gekeken naar wat zijn selectie nodig heeft. "Dat denk ik. Ik durf mijn hand er niet voor in het vuur te steken, maar ik ga ervan uit dat het zo is. Dan kijk ik dus wat mijn selectie nodig heeft. Dan wil ik zo'n speler niet het EK onthouden".

De Boer is erg te spreken over de veelzijdigheid van Promes. "Hij is ook een scorende speler. Dat deed hij bij Ajax en dat doet hij bij Spartak ook. In Sevilla heeft hij ook nog wingback gestaan. Omdat we in verschillende systemen kunnen spelen, is hij ook een optie voor die positie".

Groepsfase EK

Oekraïne is op zondag 13 juni (21.00 uur) de eerste opponent van het Nederlands elftal. Vier dagen later wacht Oostenrijk (21.00 uur). Oranje treft op maandag 21 juni Noord-Macedonië (18.00 uur). Nederland speelt alle groepsduels in de Johan Cruijff Arena. 

Feyenoord-doelman vertrekt