Dit is de EK-selectie van het Nederlands Elftal

De EK-selectie van Oranje is bekend. Frank de Boer neemt 26 spelers mee naar Euro 2020, terwijl acht spelers van de voorselectie buiten de boot zijn gevallen.

Marco Bizot, Steven Bergwijn, Anwar El Ghazi, Hans Hateboer, Rick Karsdorp, Jeremiah St. Juste, Kenny Tete en Tonny Vilhena zijn afgevallen. Cody Gakpo, Jurriën Timber en Teun Koopmeiners behoren wél tot de 26-koppige selectie.

Een andere opvallende naam is Wout Weghorst. De spits van VfL Wolfsburg ontbrak in maart nog bij het Nederlands elftal, terwijl hij dit seizoen aardig op dreef is in Duitsland. De 28-jarige aanvaller mag zich nu wel melden bij Oranje.

De enige speler binnen de selectie met speelminuten op een EK is Maarten Stekelenburg. De 38-jarige doelman stond onder de lat tijdens Euro 2012. Luuk de Jong en Tim Krul behoorden destijds ook tot de selectie, maar zij kwamen niet in actie.

Volledige EK-selectie

Doelmannen: Jasper Cillessen (Valencia CF), Tim Krul (Norwich City), Maarten Stekelenburg (Ajax)

Verdedigers: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Juventus), Jurriën Timber (Ajax), Joël Veltman (Brighton & Hove Albion), Stefan de Vrij (Internazionale), Owen Wijndal (AZ)

Middenvelders: Donny van de Beek (Manchester United), Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanvallers: Steven Berghuis (Feyenoord), Cody Gakpo (PSV), Luuk de Jong (Sevilla FC), Donyell Malen (PSV), Memphis Depay (Olympique Lyon), Quincy Promes (Spartak Moskou), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg)

TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING

Groepsfase

Oekraïne is op zondag 13 juni (21.00 uur) de eerste opponent van het Nederlands elftal. Vier dagen later wacht Oostenrijk (21.00 uur). Oranje treft op maandag 21 juni Noord-Macedonië (18.00 uur). Nederland speelt alle groepsduels in de Johan Cruijff Arena. 

De ploeg van bondscoach Frank de Boer gaat vlak voor de start van Euro 2020 nog op trainingskamp. Oranje speelt in Portugal een oefenwedstrijd tegen Schotland. Die wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 2 juni om 20.45 uur.

Speciaal voor alle bezoekers van Voetbalflitsen is er een exclusieve promotie geregeld in samenwerking met JACKS. Bij JACKS kun je tijdelijk gebruik maken van de x100 Odds Boost op Feyenoord tegen NEC. Zet €1 in op Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale tegen een eenmalige quotering van x100. Oftewel, €100 cash met een €1 inzet als Feyenoord wint! Wie wil dat nou niet?

Wat moet je doen?

In een paar simpele stappen kun je gebruik maken van deze eenmalige actie:

Stap 1: Meld je aan bij Jacks.nl

Stap 2: Doe een storting van minimaal €20 en maximaal €100.

Stap 3: Claim geen andere welkomstbonus. Dan is de Odds Boost namelijk niet meer beschikbaar.

Stap 4: Zet €1 in en als Feyenoord scoort in beide helften tijdens de Bekerfinale wordt er €100 cash aan je account toegevoegd.

Stap 5: Cash uit je winst!

REGISTREER JE HIER

Jacks.nl – Een legale en betrouwbare bookmaker Uiteraard heeft JACKS een vergunning van de Nederlandse Kansspelautoriteit en dus gaat het hier om een betrouwbare bookmaker. Anders zouden we deze actie ook niet aanbieden op Voetbalflisten. Het grote voordeel van JACKS is het snelle registratieproces en de snelle uitbetalingen. Een gokje wagen is nog nooit zo makkelijk geweest!

*Dit artikel is in samenwerking gemaakt met onlinecasinosvergelijken.nl