Kritiek op Koeman na selecteren ‘lievelingetje’

Arno Vermeulen kan zich niet vinden in het besluit van Ronald Koeman om Daley Blind op te roepen voor Oranje. De linksachter speelde begin maart zijn laatste wedstrijd voor Bayern München, maar kan wel op een plek rekenen bij het Nederlands elftal.

"De meest opmerkelijke is eigenlijk wel Daley Blind. Dat je toch in de selectie zit als je maandenlang nul minuten bij Bayern... Dan heb je het idee dat je het lievelingetje van de trainer bent, maar dat kan." Maarten Wijffels, die ook aan tafel zit, noemt dat Blind waarschijnlijk niet veel zal spelen. "Koeman heeft er 26 opgeroepen, daarom denk ik dat Blind erbij zit. Hij wil wat overschot. Hij weet wat hij aan hem heeft indien hij toch moet invallen. Ze mogen er 23 op het wedstrijdformulier zetten, dus er gaan er 3 af. Ik verwacht dat Blind een van de drie wordt, als iedereen fit is."

Blind tekende in de winter een contract tot het einde van het seizoen bij Bayern München en kwam tot vijf optredens met een totaal van 158 minuten voor de club. Eerder werd al bekend dat het contract van de 101-voudig international niet verlengd zal worden en dat hij in de zomer dus op zoek kan gaan naar een nieuwe club.