Spelerspaspoort Filip Djuricic (profiel)

Spelerspaspoort van Filip Djuricic (Obrenovac, 30 januari 1992), middenvelder Sassuolo.

Djuricic startte zijn carrière als voetballer in de jeugd van Rode Ster, waarna de middenvelder voor een jaar vertrok naar Olympiakos. In 2010 pikte SC Heerenveen de Serviër transfervrij op bij Radnicki Obrenovac. In Friesland kende Djuricic vele successen en kwam hij 110 keer in actie voor Heerenveen, waarmee hij in 2009 zelfs deelnam aan de Europa League. Zesentwintig doelpunten en achtentwintig assists later klopte Benfica in 2013 op de deur in Heerenveen. De Portugezen waren geïnteresseerd in Djuricic en namen de middenvelder voor een bedrag van acht miljoen euro over.

Met Benfica speelde Djuricic in het eerste seizoen Champions League-voetbal. Na 22 wedstrijden mocht Djuricic in het seizoen 2014/15 meer ervaring op doen bij FSV Mainz, het was de start van vele huurperiodes. Na avonturen bij Southampton, Anderlecht en Sampdoria, vertrok Djuricic weer bij Benfica. Sampdoria nam de middenvelder in 2017 transfervrij over. In 2018 volgde weer een huurperiode, dit keer bij Benevento. Een half jaar later vertrok Djuricic transfervrij naar Sassuolo.

In 2012 maakte Djuricic zijn debuut voor het nationale elftal van Servië, waarvoor de middenvelder in totaal 34 keer in actie kwam.