Alles over Virgil van Dijk; wie is zijn vriendin en wat is zijn waarde?

Virgil van Dijk is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de beste verdedigers van de wereld. Sinds zijn overstap van Southampton naar Liverpool in de winter van 2018 voor zo'n 85 miljoen euro, is behoord de centrale verdediger tot de elite van het voetbal. Dit is alles wat je moet weten over Virgil van Dijk; wie is zijn vriendin en wat is zijn waarde?

Virgil achterop zijn shirt

Doordat zijn vader er in zijn jeugd veel belangrijke jaren niet in de buurt van de voetballer was, speelt Virgil van Dijk met zijn voornaam op zijn shirt. In gesprek met The Sun deed Steven Fo Sieeuw, de oom van Van Dijk een boekje open over deze situatie. "Je haalt de naam van je vader niet zomaar van je shirt. Virgil heeft heel duidelijk gemaakt hoe hij zich voelt."

Loopbaan Virgil van Dijk

Het voetbalavontuur van Virgil startte in de jeugd van WDS'19. In 2006 vertrok de centrale verdediger op jonge leeftijd naar de gezamenlijke jeugdopleiding van Willem II en RKC, voordat FC Groningen hem in 2010 transfervrij overnam. Dat bleek een goede zet te zijn van de club. In drie jaar tijd speelde Virgil zich in de kijker van Celtic, dat de voetballer in 2013 voor een bedrag van 2,75 miljoen overnam van Groningen. Bij Celtic ontwikkelde Virgil zich tot een topverdediger, waarna in 2015 een transfer volgde naar Southampton. In de Premier League speelde Virgil zich al snel in de kijker van diverse topclubs. In de winter van 2018 sloeg Liverpool toe en de rest in geschiedenis.

Transferwaarde Vigil van Dijk

In de winter van 2019 lag de transferwaarde van Virgil van Dijk het hoogst. De centrale verdediger van Liverpool kende een transferwaarde van 100 miljoen euro. Tegenwoordig ligt de transferwaarde van Vrigil rond de 55 miljoen euro, mede door een aantal langdurige blessures.

transferwaarde virgil

Vriendin Virgil van Dijk

Aan de zijde van Virgil van Dijk straalt Rike Nooitgedagt. Het koppel verwelkomde in 2014 hun eerste dochtertje. Nooitgedagt was vroeger werkzaam in de kledingindustrie. Toen haar vriend in 2013 de overstap maakte naar Schotland, zei Nooitgedagt haar baan op.