ADO haalt Ajax keeper: ''Een talentvolle doelman met veel potentie''

ADO haalt Ajax keeper: ''Een talentvolle doelman met veel potentie''

ADO Den Haag heeft de gewenste derde keeper binnen. Op de slotdag van de transfermarkt werd de 21-jarige Indy Groothuizen overgenomen van Ajax. De doelman tekent voor twee seizoenen in de Hofstad. Hij moet in Den Haag de concurrentiestrijd aan aangaan met Robert Zwinkels en Tim Coremans. 

Manager voetbalzaken Jeffrey van As is blij met het aantrekken van Groothuizen. "Naast Robert Zwinkels en Tim Coremans wilde wij graag nog een keeper toevoegen aan de selectie", zegt hij. "Daarbij viel ons oog op Indy. Een talentvolle doeman met veel potentie. Hij is niet voor niets jeugdinternational geweest. Ook in de Deense competitie heeft hij zich afgelopen seizoen uitstekend staande gehouden. Inclusief het beloftenelftal hebben wij nu de beschikking over vijf goede keepers. Precies zoals wij wensten."

De sluitpost is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax, waar hij niet wist door te breken in het eerste elftal. Vorig seizoen stalden de Amsterdammers hem bij Nordsjælland in Denemarken, waarvoor hij in totaal twaalf wedstrijden speelde. Nu gaat de jeugdinternational zijn geluk dus weer beproeven in Nederland.

Feyenoord-doelman vertrekt