Derksen pakt Gimenez aan na afkappen transfer: 'Fout van zijn leven'

Johan Derksen uitte in Vandaag Inside stevige kritiek op Santiago Giménez en zijn zaakwaarnemer vanwege het mogelijke besluit om een transfer naar Nottingham Forest af te wijzen. Derksen noemt het 'de fout van zijn leven' voor Giménez. 

"Hij vindt Nottingham Forest een oninteressant clubje en wil naar een grotere club", begint Derksen. "Daar is hij niet goed genoeg voor. Het is de kans van zijn leven om met Nottingham Forest op het hoogste niveau van Europa te voetballen. Dat moet hij met allebei de handen aangrijpen", meent de oud-analist. 

De rol van Giménez' entourage, Morris Pagniello, ontkomt ook niet aan Derksens kritiek: "Die zaakwaarnemer moet ook zeggen: die grote clubs komen niet voor jou", klinkt het. Volgens Derksen zou een overstap naar Nottingham Forest financieel enorm aantrekkelijk zijn voor de topschutter. "Hij gaat daar een waanzinnig salaris verdienen, vijf tot tien keer zoveel als bij Feyenoord. Maar als hij het daar goed doet, dan kan Aston Villa een keer voor Giménez komen. Aston Villa zal hem echter nooit rechtstreeks bij Feyenoord weghalen."

Aan tafel is René van der Gijp het met Derksen eens. "Als hij vijf keer scoort bij Forest, dan draait hij daar gewoon een goed seizoen." De heren denken niet dat er een grotere club komt voor Gimenez, als hij tot aan het einde van de zomerse transferperiode nog meer blijft scoren voor Feyenoord. In drie wedstrijden was de spits al goed voor vier doelpunten. Vorig seizoen was Giménez goed voor 26 doelpunten in 41 optredens.

Zondag is Gimenez er dus gewoon bij tijdens Sparta-Feyenoord.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers