Van der Gijp over toekomst Feyenoorder: "Komt niet bij een topclub"

Feyenoord jaagt nog altijd op de tweede landstitel op rij, maar dat lijkt met een forse achterstand én slechts vijf speelrondes niet te lukken. Dat heeft ook te maken met de vormdip van Santiago Giménez, die volgens René van der Gijp niet goed genoeg is voor een Europese toptransfer.

Van der Gijp verwacht géén toptransfer voor Santiago Giménez

Dat laat hij zich ontvallen tijdens de KieftJansenEgmondGijp-podcast. “Gimenez, dat gaat hem niet worden. Hoe groot is zijn verval? Veel te groot, dat kan niet, joh. Die komt niet bij een topclub terecht. Een spits kan nooit 38 wedstrijden goed zijn, maar als het verval zó groot is dat je met tien man komt te spelen... Hij kan niet eens een bal vasthouden", aldus de vaste tafelgast van Vandaag Inside

Mexicaanse Feyenoord-spits hard aangepakt door Nederlandse analisten

Dat zijn de tafelgasten van de ex-voetballer met hun collega eens. Wim Kieft denkt te zien dat de international van Mexico de focus op zichzelf heeft en dat is volgens hem niet goed. “Die jongen is wel erg met zichzelf bezig. Hij kreeg een hele grote een-op-een-kans en daarna kreeg hij nog een grote kans, toen hij van dichtbij over schoot. Maar het is gewoon helemaal weg.”

Michel van Egmond is het roerend eens en zag iets anders opvallends na afloop van de historische Klassieker. "Giménez heeft gewoon zijn excuses aangeboden na een 6-0 overwinning, dat heb ik nog nooit meegemaakt."

Heeft Giménez last van een vormdip bij Feyenoord?

De Mexicaanse Feyenoord-spits was in totaal goed voor 21 competitietreffers en staat met dat aantal op een derde plek in de ranglijst van topscorers. Luuk de Jong (24) en Vangelis Pavlidis (25) staan nog boven hem. In de eerste seizoenshelft maakte Giménez vijftien goals, terwijl dat aantal in de tweede seizoenshelft blijft steken op een aantal van zes. Drie doelpunten én een assist in de Johan Cruijff ArenA was zijn absolute hoogtepunt dit seizoen.

Komt een eventuele transfer van de Mexicaan in gevaar?

Vlak voor de jaarwisseling werd gespeculeerd over gigantische transfersommen en de beste clubs van Europa, terwijl daar inmiddels door veel mensen vraagtekens bij geplaatst worden. Wat moet Santiago Giménez minimaal opleveren bij een transfer?

Feyenoord-doelman vertrekt