Cillessen deelt sneer uit aan media: "Jullie maken er een groter ding van"

Jasper Cillessen leek vrijdagavond in de verloren uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-0) voor het eerst in zijn carrière een strafschop te pakken in de Eredivisie, maar de VAR gooide roet in het eten. Na afloop baalde de doelman van NEC Nijmegen als een stekker.

In eerste instantie keerde Cillessen de strafschop van Dario van den Buijs. Doordat NEC-verdediger Calvin Verdonk te vroeg was ingelopen, moest de penalty opnieuw worden genomen. Op de inzet van David Min had Cillessen vervolgens geen antwoord. "Het is balen, maar dit zijn de regels", verzucht de 34-jarige sluitpost, geciteerd door de Gelderlander.

"Ik had niet meteen in de gaten waarom de VAR zoveel tijd nodig had, nadat ik de penalty had gepakt", vervolgt Cillessen. "Ik dacht eerst dat ik te vroeg van de doellijn was gekomen, want dat zie je vaker bij keepers. Het is zuur dat Calvin te vroeg inliep. Het was een lekkere redding, ook vooral door het moment waarop. Het moest ons een boost geven, maar helaas viel de 2-0 alsnog".

De laatste keer dat Cillessen een strafschop wist te keren, dateert van 20 december 2021. "Het was een tijdje geleden dat ik een penalty heb gepakt, de laatste was in Spanje. Maar ik hikte er niet tegenaan", garandeert Cillessen, die zich stoort aan de beeldvorming rondom zijn persoon. "Jullie media maken er een groter ding van. Ik ben er altijd op een normale manier mee bezig geweest, omdat ik weet dat die redding vanzelf zou komen. Ik heb in Spanje wel een aantal penalty's gepakt, dus het is niet zo dat ik dat niet kan. Het heeft me alleen nog niet meegezeten in Nederland, en nog steeds niet", aldus de NEC-goalie.