John Lammers moet Heracles Almelo terugbrengen naar de Eredivisie

John Lammers is de nieuwe hoofdtrainer van Heracles Almelo. De 58-jarige oefenmeester verbindt zich voor twee seizoenen aan de Almeloërs, met een optie voor nog een jaar.

"Heracles Almelo behoort in de Eredivisie", vertelt Lammers op de clubsite van Heracles. "Samen met iedereen die deze mooie club een warm hart toedraagt gaan we er alles aan doen om een terugkeer op het hoogste niveau te bewerkstelligen".

'Meest aangewezen persoon'

Technisch directeur Nico-Jan Hoogma is in zijn nopjes met de aanstelling van Lammers. "We hebben alles op alles gezet om een goede hoofdtrainer te vinden die past bij onze technische staf en de doelstellingen van komend seizoen. Dat is gelukt".

"John staat voor een goede samenwerking met staf en spelersgroep, heeft een behoorlijke trainerservaring in zowel binnen- als buitenland op verschillende niveaus en wil aanvallend voetbal spelen. John is voor ons de meest aangewezen persoon om samen met zijn staf en spelersgroep ons terug te brengen naar de Eredivisie", aldus Hoogma.

Loopbaan

Lammers, die ervoor moet zorgen dat Heracles Almelo terugkeert in de Eredivisie, stond in het verleden aan het roer bij Excelsior Rotterdam, FC Eindhoven, Jong Vitesse en Esbjerg fB. Als speler kwam de geboren Tilburger uit voor Willem II, RKC Waalwijk, VVV-Venlo, SC Toulon, NAC Breda, RBC Roosendaal en het Nieuw-Zeelandse Football Kingz.

Feyenoord-doelman vertrekt