Moszkowicz reageert op telefoontaps Promes: 'Dat is het meest opvallend'

Bram Moszkowicz noemt het opvallend dat Quincy Promes al voor het steekincident werd afgeluisterd door politie. In de zaak-Promes bracht Nieuwsuurgeheime telefoontaps naar buiten, waarin de Oranje-international het neersteken van zijn neef bekende. 

Dat de telefoontaps van de avond van het misdrijf komen, vind Moszkowicz het meest opvallende. De voormalig advocaat, tegenwoordig te gast bij diverse talkshows, ging aan tafel bij Shownieuws dieper op de onthullingen in. "Het is niet zozeer de bekentenis, maar op de avond van de gebeurtenis is hij getapt. Voor mij betekent dat dat hij al onder de tap lag" geeft Moszkowicz aan. "Ik moet ervan uit gaan er een andere zaak tegen Promes liep, anders had de tap er niet opgezeten. Dat kan alleen als er een redelijke verdenking ligt. Dat is op zichzelf al nieuws, denk ik."

Telefoontaps Promes

Moszkowicz, wiens neem optreedt al advocaat van het slachtoffer in de zaak-Promes, maakt wel duidelijk dat de telefoontaps 'in de context' moeten worden gezien. Zonder de context zou het eruit zien als 'een soort bekentenis'. "Hij heeft het besproken met zijn vader, moeder en tante." Dat de telefoontaps langdurig geheim werden gehouden, zou volgens Moszkowicz om diverse redenen zijn gedaan "Dat kan uit tactische overwegingen van politie of Openbaar Ministerie zijn gebeurd. Het zou kunnen dat ze hem eerst laten ontkennen en daarna onthullen dat de bekentenis er al is. Maar wat ook kan, gek genoeg, is dat de politieorganisaties soms langs elkaar heen werkten."

Met de telefoontaps denkt Moszkowicz dat het OM een belangrijke slag heeft geslagen en haar bewijspositie flink heeft verbeterd. "Tot nu toe ontkende Promes, dus kon je het bewijs niet via Promes halen. Maar nu ligt er een tap waarin hij tegen drie personen bekent, dus het OM zal vandaag de vlag een beetje hebben uitgestoken."

Feyenoord-doelman vertrekt